033 2600 200

Meer dan luisteren…  
Door de jaren heen besefte ik dat het samenstellen en leiden van een mooie, stijlvolle afscheidsplechtigheid niet het doel van mijn werk is, geen doel op zich. Ik realiseerde me steeds meer dat het maken van een levensverhaal, het samenstellen van een harmonieus verlopende ceremonie/plechtigheid en het voorbereiden van een religieuze dienst van Afscheid en Uitvaart middelen zijn om nabestaanden te begeleiden naar een laatste afscheid.

Mijn werk behelsde meer dan luisteren, inleven, schrijven en uitspreken. Het was sociaal-emotionele begeleiding. Er vond een verdieping plaats en de gesprekken boorden andere lagen aan dan de bovenste. Het gemis werd gevoeld, tranen geplengd. Er werd gelachen en anekdotes vlogen over de tafel. Dankbaarheid werd uitgesproken voor het [samen]leven met een moeder, vader, kind, opa, oma … . Troostmomenten. ‘Spreken over de dood werd praten over het leven’. Zo stond het met elkaar maken van een levensverhaal niet op zichzelf. Het werd een middel om het beeld van de overledene, vaak vertroebeld door een ziekteproces, weer helder te krijgen.” Het werd een begin van een rouwproces.

Een weduwe schreef mij twee jaar na het overlijden van haar man:
“Ondanks alle verdriet en het geregel van het afscheid zijn we er dankzij de aanpak van Bram in geslaagd hiervan een mooie tijd te maken, waar we nu met blijdschap op terugkijken. Bram bereidde niet alleen een afscheidsverhaal voor, maar nam ons mee op zijn speurtocht naar de man die zojuist was overleden. Ik ben hem daar heel erg dankbaar voor.”  

De focus op… 
“In mijn werk zal de afscheidsbegeleiding een prominente rol krijgen. Eigenlijk moet ik zeggen ‘houden’. De nieuwe pay-off in mijn logo bevestigt mijn visie: ‘Aandacht voor Afscheid’. Met dezelfde inzet en passie ga ik door met het begeleiden van nabestaanden naar een mooi eerbetoon.

Samenwerken
Wanneer voor u de afscheidsbegeleiding en het Afscheid prioriteit één heeft, kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen. Voor het organiseren en regelen van de uitvaart werk ik samen met een professionele en vakkundige samenwerkingspartner. In de regio Amersfoort is dat Meijerink Uitvaartzorg uit Amersfoort. Samen kunnen we – elk vanuit onze eigen deskundigheid – veel betekenen.
Voor mij is het Afscheid het belangrijkste onderdeel in een uitvaartproces. Met veel tijd en aandacht zet ik me daarvoor in. Samen met nabestaanden de dagen na overlijden gaan tot en met het moment van de laatste groet. Heel dichtbij, met professionele distantie. Dat helpt nabestaanden verder, is mijn ervaring.

Doelgroepen
Om zoveel mogelijk mensen van dienst te kunnen zijn, richt ik mij met mijn diensten op:

  • personen, die:

– het Afscheid en de uitvaart door mij willen laten verzorgen,
– het Afscheid en de uitvaart zelf willen regelen [ik stel gratis ‘Stappenplan Afscheid en Uitvaart’ ter beschikking],
– bij het zelf regelen, assistentie op onderdelen willen,
– in opdracht van de gemeente Amersfoort worden begraven of gecremeerd. [zogeheten ‘Eenzame, Stille of Maatschappelijke’ uitvaarten]

  • collega uitvaartondernemers, die mijn specialismen afzonderlijk kunnen inhuren.

Netwerk van specialisten
Het totale dienstenpakket staat op de pagina ‘Diensten & Producten’. Ze zijn ingedeeld naar gebruik vóór, tijdens en na het afscheid. De diensten en producten worden, naast die van mijzelf, door een ‘Netwerk van Specialisten’ aangeboden. Dat zijn personen en bedrijven die ik in de afgelopen vijf jaar heb leren kennen en ‘warm’ kan aanbevelen. Met dit pakket wil ik de bezoekers aan mijn site informeren over tegenwoordige mogelijkheden en hun zoektocht naar kwalitatieve diensten & producten vereenvoudigen.

Bel mij terug