033 2600 200

Wat kost een afscheid ?

De kosten van een afscheid tijdens de uitvaart verschillen. Dit hangt er geheel vanaf wat uw wensen zijn. Ieder Afscheid en Uitvaart is weer uniek, zo ook het dienstenpakket.

Voor het woord uitvaart gebruik ik: ‘Afscheid en Uitvaart’. Hiermee geef ik aan dat er verschillende taken zijn, die door onderscheiden personen kunnen worden uitgevoerd. De uitvaartverzorger is opgeleid om de uitvaart te regelen, te organiseren om daarmee de crematie of begrafenis [de afscheidsplechtigheid] te faciliteren. Ik ben opgeleid en gevormd om de sociaal-emotionele begeleiding, het samenstellen en [namens de nabestaanden] leiden van de afscheidsplechtigheid, maken en vertellen van een levensverhaal en het voorgaan in een religieus georiënteerde afscheidsplechtigheid voor mijn rekening te nemen. Dat is mijn vak, mijn professie.

Voor een overzicht van de kosten van mijn diensten voor ‘het Afscheid’ verwijs ik u naar mijn tarieven. Hierin is beschreven welke diensten u voor welke vergoeding krijgt. U kunt mijn diensten per onderdeel boeken, er is een modulaire kostenopbouw.

Wie ontvangt de rekening

De rekening van de afscheidskosten zal doorgaans naar een van de nabestaanden of uw uitvaartondernemer worden gezonden. Doordat ik zonder provisie werk, blijft de offerte en rekening financieel transparant.

Uitvaartverzekering

Indien er een uitvaartverzekering is afgesloten zijn de kosten vrijwel altijd geheel of gedeeltelijk gedekt. Welk bedrag er wordt vergoed, hangt volledig af van de hoogte van uw verzekering.

Bent u benieuwd naar wat het kost om alleen het afscheid uit te besteden? Neem dan gerust contact met mij of door middel van onderstaand contactformulier.

 

Bel mij terug