033 2600 200

Stappenplan Afscheid en Uitvaart

In dit plan staan aandachtspunten, die van belang zijn tijdens de voorbereiding van een afscheid. Tijdens de dagen na een overlijden breekt een chaotische tijd aan. Zaak is om gedurende die dagen en tijdens de afscheidsplechtigheid een goede, betrokken afstand te kunnen realiseren. Daardoor kun je je, voor een deel, afsluiten van de vele emoties en je richten op de taak die je op je nam: het voorbereiden en in goede banen leiden van de afscheidsplechtigheid.
Het ‘Stappenplan Afscheid en Uitvaart’ kan hierbij een handvat zijn.
Dit plan kunt u gratis aanvragen met het contactformulier, onderaan de pagina.

Adviseur

Als adviseur kan ik met u tot de juiste en goede keuzes komen. Zodat alle aanwezigen tijdens de plechtigheid afscheid kunnen nemen van degene, die voor hen betekenis had. Iedereen heeft tenslotte zijn eigen naam, haar eigen verhaal. Die naam mag met respect en waardering klinken, zo leeft hij of zij voort. Dat verhaal mag verteld worden, zo komen overledenen ‘zelf weer aan het woord’. Op een moment waar we de tijd laten voor wat hij is. In een omgeving die bijdraagt aan een stijlvol en persoonlijk afscheid.

Spreker bij de ceremonie

Eén van mijn doelen als spreker tijdens een uitvaartceremonie is het bevorderen van saamhorigheid van de aanwezigen bij de nabestaanden. Niet alleen de nabestaanden nemen afscheid, ook de vrienden, kennissen, collega’s, buren, et cetera. Een prachtig middel daarvoor is een mooi levensverhaal. Want het vertellen van verhalen heeft mensen altijd met elkaar verbonden.

Afscheidsadvies en -begeleiding

Om het u gemakkelijk te maken bied ik een pakket aan met diensten waar u uit kan kiezen. Deze variëren van begeleiden, geven van advies, maken van een levensschets tot het uitvoeren in de rol van ceremoniemeester tijdens het afscheid. Heeft u al een uitvaartondernemer en wilt u mij als leider van de afscheidsplechtigheid inhuren? Ook dat is mogelijk.

Bel mij terug