033 2600 200

Stappenplan Afscheid en Uitvaart

In dit plan staan aandachtspunten, die belangrijk zijn tijdens de voorbereiding van een afscheid.
Tijdens de dagen na een overlijden breekt een chaotische tijd aan.
Zaak is om gedurende die dagen en tijdens de afscheidsplechtigheid een goede, betrokken afstand te kunnen realiseren.
Daardoor kun je je, voor een deel, afsluiten van de vele emoties en je richten op de taak die je op je nam:
het voorbereiden en in goede banen leiden van de afscheidsplechtigheid.
Het Stappenplan kan hierbij een handvat zijn.
Dit plan kunt u gratis aanvragen met behulp van het contactformulier, onderaan de homepage.

Adviseur

Mocht u alsnog hulp willen hebben? Als adviseur kan ik met u tot de juiste en goede keuzes komen. Zodat u en alle aanwezigen tijdens de plechtigheid afscheid kunnen nemen van degene, die voor u en hen betekenis had. U dierbare met zijn eigen naam, haar eigen verhaal. Die naam mag met respect en waardering klinken, zo leeft hij of zij voort. Dat verhaal mag verteld worden, zo komen overledenen ‘zelf weer aan het woord’. Op een moment waar we de tijd laten voor wat hij is. In een omgeving die bijdraagt aan een stijlvol en persoonlijk afscheid.

Spreker bij de ceremonie

Eén van mijn doelen als spreker tijdens een uitvaartceremonie is het bevorderen van saamhorigheid van de aanwezigen bij de nabestaanden. Niet alleen de nabestaanden nemen afscheid, ook de vrienden, kennissen, collega’s, buren, et cetera. Een prachtig middel daarvoor is een mooi levensverhaal. Want het vertellen van verhalen heeft mensen altijd met elkaar verbonden.

Uitvaartadvies en -begeleiding

Om het u gemakkelijk te maken bied ik een pakket aan met diensten waar u uit kan kiezen. Deze variëren van begeleiden, geven van advies, maken van een levensschets tot het uitvoeren van de afscheidsplechtigheid in de rol van ceremoniemeester. Heeft u al een uitvaartondernemer en wilt u mij als leider van de afscheidsplechtigheid inhuren? Ook dat is mogelijk.

Bel mij terug